2010. április 19., hétfő

Tiltassuk be!

TILTAKOZZ A DIHIDROGÉN-MONOXID ELLEN!
A LÁTHATATLAN GYILKOS

A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen és minden évben számtalan embert gyilkol meg. Ezen halálozások legtöbbjének oka a DHMO véletlen belélegzése, de a dihidrogén-monoxid veszélyei nem ezzel végzõdnek. Szilárd formájával hosszabb ideig való érintkezés súlyos szövetkárosodást eredményez. A DHMO szervezetbe való bevitelének szimptómái a fokozott izzadás és vizelés, és gyakran felfúvódottsági érzés, tengeribetegség, hányás és a test elektrolitikus egyensúlyának felborulása. Azon személyeknél ahol a függõség kialakult a DHMO elvonás azonnali biztos halált jelent.

A dihidrogén-monoxid:

* ismert "hidrikus sav" néven, és a savas esõk fõ alkotóeleme,
* elõsegíti az "üvegház-effektust",
* súlyos égési sebeket okozhat,
* részt vesz a természetes földterületek eróziójában,
* gyorsítja a korróziót és számos fém rozsdásodását,
* elektromos zavarokat okozhat és csökkentheti a gépjármûvek fékberendezéseinek hatékonyságát,
* megtalálható a rákos betegekbõl kimetszett tumorban.

A FERTÕZÖTTSÉG HATALMAS MÉRETEKET ÖLT!

Kimutatható mennyiségû dihidrogén-monoxid észlelhetõ szinte minden folyóvizünkben, tavainkban és víztározóinkban. A szennyezés globális, és nyomokban még az Antarktisz jégtakarójában is kimutatható. Számos országban dollármilliós károkat okoz emberek és cégek számára.

A nyilvánvaló veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot gyakran használják:

* ipari oldó- és hûtõszarnek,
* nukleáris erõmûvekben,
* soha le nem bomló mûanyag dobozok gyártásánál,
* tûzoltó eszközök adalékanyagának,
* számos kegyetlen állatkísérletben,
* rágcsálóirtó szerekben. Még a leggondosabb lemosás után is észlelhetõek e kemikália maradványai,
* számos gyorséttermekben árult és "rágcsálnivaló" ételekben adalékanyagként.

Számos cég önti a hulladék DHMO-t a folyókba és óceánokba, és ezek ellen jogilag lehetetlen fellépni mert ez a jelenlegi gyakorlat még mindig legális. A természetes élõvilágra gyakorolt hatás hatalmas, és nem tehetjük meg hogy továbbra is figyelmen kívül hagyjuk!

A BORZALMAT MEG KELL ÁLLÍTANI, MÍG NEM KÉSÕ!

Az Amerikai kormány megtagadta ennek a veszélyes kemikália gyártásának, forgalmazásának vagy használatának betiltását annak "a nemzet gazdasági egészségére gyakorolt fontos hatása" miatt. Valójában a tengerészeti és hadiipari szervezetek DHMO-val végzett kísérleteket folytatnak, és több millió dolláros egységeket terveznek háborús események ideje alatti felhasználására. Több száz katonai kutatóintézet jut hozzá rendszeresen több tonnányi anyaghoz a magasan fejlett földalatti elosztórendszereken keresztül. Több helyen nagy mennyiségeket halmoztak fel belõle "késõbbi felhasználás céljaira"!

MÉG NEM TÚL KÉSÕ!

Cselekedj MOST hogy megelõzzük a további szennyezõdést! Ismerd meg ennek a veszélyes vegyianyagnak további jellemzõit! Amit nem tudsz az OKOZHAT neked - és másoknak - bajt!ps.: Ez nem az én bűnöm, még csak nem is én fordítottam. Annyi helyen találkoztam már vele, hogy nem tudom mindet kreditelni. Mindenesetre klasszikus, és kint KELL lennie a Banyakonyhán is; hátha van még valaki, aki nem ismeri XD

1 megjegyzés: