2013. december 2., hétfő

Híres vegyészek 10 - Hans Lundgren alias Dolph Lundgren

Már rég kiszemeltem magamnak, mint a híres vegyészek rovatunk következő szereplőjét, de csak most sikerült eljutni odáig, hogy bejegyzés is szülessen a témában. Nem csak azért, mert mostanra kezd elég időm lenni arra, hogy ismételten foglalkozzak a bloggal, hanem azért is, mert a nemrégiben napvilágot látott új Stallone film, a Feláldozhatók 2. része még rátett egy lapáttal arra, hogy írni akarjak róla.

Általában mikor egy társaságban szóba kerül, hogy végzett vegyészmérnök vagyok, akkor az első kérdések egyike, hogy tudok-e bombát készíteni. :) Ezt a legtöbb esetben csak megmosolygom, bár az internet korában valljuk be, már semmi sem lehetetlen.

Ezen a ponton jön képbe az említett személy, hiszen a filmben van egy jelenet, amikor a drága Gunnar - alias Dolph - némi foszfor segítségével készül kiutat robbantani egy szorult helyzetből. Az persze keveseknek jut eszébe egy akciófilm megtekintésekor, hogy nohát a való életben is van némi tapasztalata e téren. Hiszen sokakkal ellentétben nem csak, hogy elkezdett vegyészmérnöknek tanulni, hanem bizony végzett is!

Érdekes egyébként a színész és a szerep élete közti párhuzam, melyről kicsit részletesebben itt olvashat akit érdekel:
http://www.metropol.hu/cikk/929821-dolph-lundgren-multba-nezo


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése