2009. november 23., hétfő

Kecskerímes kutatók

Ha valaki irodalmazott már a "Szerveslabor", vagy egy valódi kutatás keretében, az egészen biztosan hallott a Journal of Organic Chemistry-ről. A patinás lap 1971-es évi 36. kötetében akadhatunk a következő érdekességre :

Furcsa a cikk formája? Inkább tűnik a Toldi estéjének, mint egy tudományos cikknek? Nos, kedves olvasó, igazad van. A szerzőpáros, Bunnett és Kearley versbe szedve közölte kutatási eredményeit! Bár a két szerző valószínűleg nagyon jól szórakozott a kémiai szakszöveg versbeszedése közben, a Journal szerkesztője azért a következőket fűzte hozzá a cikkhez (2. megjegyzés a képen)
"Bár nyitottak vagyunk a beküldött publikációk stílusát illető újításokra, az alábbi cikk minket is meglepett [...] A verses cikkek nagyobb helyigénye, valamint nem költői lelkületű olvasóink esetleges szövegértési problémái miatt azonban a versformájú publikációk sorsa a jövőben: bizonytalan."

ps.: Személyes vélemény: szerintem ez a cikk azért csak versnek néz ki, de nem annak hangzik. Eddig 1 értékelhető rímet találtam benne. Aki észrevesz még többet is, szóljon. Mindenesetre 10/10 pont a két vicces/költői kedvű kutatónak az ötletért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése