2010. július 27., kedd

Parfüm nekünk - belőlünk

Még nem döntöttem el, hogy nevessek, vagy szörnyülködjek-e legújabb netes felfedezésemen.
A My DNA Fragrance cégről van szó, és érdekes ötletükről, hogy az illatszeripar egyébként is túlzsúfolt színpadára valami egészen újat és különlegeset robbantsanak be.

A cégnévből következően a fura ötlet nem más volt, mint hogy egyénre jellemző illatot alakítsanak ki a megrendelő DNS-ének egyedspecifikus szakaszait (STR, Short Tandem Repeat) afféle szótárnak/tervrajznak használva.A DNS-minta gyűjtését a megrendelő végzi el, a gyártótól kapott kit segítségével, amit aztán beküld a cég laborjába, ahol kielemzik, megállapítják, miből mennyit kell összeönteni, és voilá, kész az egyedi a parfüm.




Az igazán morbid felfedezés csak ezután következik.Az hagyján, hogy a saját DNS-ünkből gyártathatunk illatot, de ha igazán nagy rajongói vagyunk olyan hírességeknek, mint Marilyn Monroe, Elvis Presley, Albert Einstein, vagy Michael Jackson, akkor olyan, limitált szériaszámú parfümökből is válogathatunk, amik kedvenceink DNS-e alapján készültek.




A Banyakonyha Blognak nem dolga ítéletet mondani, szkeptikusan hümmögni a bajsza alatt, vagy azon gondolkodni, hogy a hírességek forognak-e a sírjukban, így nem fűzök további kommentet a poszthoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése