2010. augusztus 26., csütörtök

Kutatók a neten

Szeptemberben a tudományos blogok szerkesztői személyesen mutatják be munkájukat az érdeklődőknek a „Kutatók a neten”- I. Kutatói Blog és Weboldal Találkozó keretében.

A tudományos blogok szerkesztői szeptember 24-én kilépnek a virtuális világból, hogy személyesen mutassák be munkájukat az érdeklődőknek. A „Kutatók a neten”- I. Kutatói Blog és Weboldal Találkozó a Kutatók Éjszakája és a Nanopaprika közös szervezésben valósul meg.


Az I. Kutatói Blog és Weboldal Találkozó célja, hogy a kutatók által írt, működtetett blogok és weboldalak kilépjenek a virtuális térből, és kapcsolatot teremtsenek a tudományok iránt érdeklődő közönséggel. Erre a Kutatók Éjszakája, az ország legjelentősebb tudomány-népszerűsítő rendezvénye tökéletes lehetőséget kínál. E tudományos, ám mégis könnyed, fesztivál-jellegű éjszakán bárki bepillantást nyerhet a kutatók titokzatosnak tűnő munkájába, ahol idén először a blogoló kutatók is külön fókuszt kapnak.


A tudományos bloggerek az országszerte 23 városban és 28 helyszínen zajló esemény központi rendezvényén találkoznak, szeptember 24-én a Millenárison. Bemutatkozik a Tűzhányó, a jelenleg is zajló vulkánkitörésekről, azok okairól, közeli és távoli társadalmi hatásukról szóló blog. Ott lesz a Banyakonyha, a reáltudományok humoros és izgalmas oldalát bemutató netnapló, vagy az űrkutatással, űrrepüléssel, csillagásztattal foglalkozó Cydonia, de sok más ismert, vagy kevéssé ismert érdekesség is.

A „Kutatók a neten” találkozó céljai között szerepel a hazai kutató weblapok közötti együttműködés szorosabbra fűzése is. A Kutatók Éjszakája és a Nanopaprika, a NanoTudomány Nemzetközi Közössége együttműködő partnerek első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezik meg a találkozót. Kutatói blogok, weboldalak jelentkezését továbbra is várják az editor@nanopaprika.eu e-mail címen szeptember 3-ig.



Forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2010/08/24/12/Kutatoi_blog_es_weboldal_talalkozo_szeptemberben.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése